Tudi letos naša šola sodeluje v projektu Eko-paket, ki poteka v sklopu Ekošole. Med aktivnosti sodi tudi zbiranje KEMS.

Projekt Eko-paket spodbuja pravilno ravnanje z odpadno kartonsko embalažo za mleko in sokove, še posebej med mladimi, njihovimi učitelji ter starši. S pravilnim zlaganjem, ločenim zbiranjem in odlaganjem odpadne KEMS v rumeni zabojnik ali rumeno vrečo za odpadno embalažo ali odpadno plastiko omogočimo njeno recikliranje in ponovno uporabo sekundarnih surovin za izdelavo novih izdelkov. Tako ohranjamo številne naravne vire, še posebej les.

Mi smo v ekokotiček namestili poseben zabojnik rumene barve, v katerem zbiramo KEMS. Pravilno ravnanje s KEMS ni zahtevno. Pomembno je, da poznamo korake, kako ravnati z izpraznjeno KEMS (izprazni – izperi – stisni – zloži – daj v torbo) in da jo prinesemo v zabojnik. Tako omogočimo njeno pot v recikliranje.

[wzslider autoplay=”true” transition=”‘slide'”]


Vabimo vas, da se nam pridružite v skrbi za lepše in manj onesnaženo okolje. Z akcijo začnemo januarja. Prepričani smo, da se bo čez praznike nabralo kar veliko odpadne KEMS in da bo naš zabojnik v ekokotičku že prvi teden januarja poln. Veseli bomo, če se bo velikokrat napolnil. Hvala, da vam ni vseeno in da skrbite za okolje.

                                                                                                                       Ekosvet

(Visited 95 times, 1 visits today)