Na Osnovni šoli Ljudski vrt, podružnica Grajena se zavezujemo, da bomo omogočali dostopnost našega osrednjega spletišča v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

 

IZJAVA O DOSTOPNOSTI

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče https://os-ljudskivrtptuj-grajena.si/

Zakon o dostopnosti spletišč mobilnih aplikacij (v nadaljevanju: ZDSMA) osnovne šole zavezuje glede vsebine spletišč in mobilnih aplikacij, ki se nanašajo na osnovne informacije o zavodu, informacije o vpisnem postopku in druge upravne informacije, kot so na primer šolski koledar in urniki. Upravne informacije vseh slovenskih osnovnih šol zbrane in objavljene na spletnem mestu resornega ministrstva: https://www.gov.si/teme/o-osnovni-soli/
Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti, ki nam jo nalaga zakonodaja, smo na spletišču zagotovili možnost, da uporabniki lahko:
· spremenijo pisavo,
· povečajo velikost besedil in razmike,
· spremenijo kontrast barv na spletišču,
· ustavijo premike in uredijo besedilo,
· nastavijo da so vse povezave označene.

 

STOPNJA SKLADNOSTI

Spletišče OŠ Ljudski vrt, podružnica Grajena je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

NEDOSTOPNA VSEBINA

Dostopnost spletišča OŠ Ljudski vrt Ptuj nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.
Primeri takih vsebin so:

  • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • različne kompleksne tabele s podatki,
  • organigrami,
  • vsebina v formatih, ki zahteva prenos in uporabo namenskih aplikacij
  • videoposnetki, ki nimajo na voljo podnapisov

 

POVRATNE IN KONTAKTNE INFORMACIJE

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko sporočite po telefonu ali pošljete po navadni ali elektronski pošti

OŠ Ljudski vrt Ptuj
Župančičeva 10
2250 Ptuj 

tel: (02) 780 04 70

Epošta:  info@os-ljudskivrtptuj.si 

Na obvestilo ali prošnjo bomo odgovorili v zakonsko določenem roku – v 8 dneh od prejema obvestila oziroma prošnje. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razlog nezmožnosti odgovora v navedenem roku ustrezno utemeljili.

NADZOR NAD IZVAJANJEM ZAKONA O DOSTOPNOSTI SPLETIŠČ IN MOBILNIH APLIKACIJ

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
INŠPEKTORAT REPUBLIKE SLOVENIJE ZA
INFORMACIJSKO DRUŽBO
Davčna ulica 1
1000 LJUBLJANA
01 555 58 48
gp.irsid@gov.si

 

PRIPRAVA IZJAVE O DOSTOPNOSTI

Izjava je bila pripravljena in objavljena  20. 4. 2023 na podlagi samoocene.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)