V petek, 17. 11.2023, je imela cela šola slovenski tradicionalni zajtrk. V šolo smo morali priti kot po navadi. Ko sta prišli še učiteljici, smo najprej pojedli zajtrk, ki je bil sestavljen iz črnega kruha, masla, meda, jabolka in mleka. Nato je sledila druga ura, ki smo jo začeli kot ostali razredi. Najprej smo si umili roke, nato pa smo šli peč kruh. Vsaka od dveh skupin je v posodo vmešala naslednje sestavine: moko, vodo, kvas ter malo soli in sladkorja. Ko si je vsak oblikoval svojo štručko, smo vse odnesli v kuhinjo, da so tam spekli, mi pa smo se pripravili na izdelavo skutinih namazov. Naredili smo tri namaze, ki smo jih poimenovali peteršiljko, rdečko in semenko. Po tretji uri pa je sledilo druženje z mlajšimi, in sicer smo mi šli k tretjim razredom. Ko smo prišli tja, nam je vsem skupaj Manca prebrala knjigo z naslovom Pekarna Mišmaš. Nato je sledila malica, ki je bila sestavljena iz kruha in namaza, ki smo si ga pripravili sami. Bila je okusna, a naš urnik je tekel dalje, saj je bila na vrsti zadnja stvar, in sicer sestavljanje papirnatih hišk. Starejši smo pomagali pri težjih stvareh, sicer pa so veliko naredili tudi mlajši. Nato je sledil težko pričakovani vikend in vsi smo odšli dobre volje proti domu.
Klemen Tikvič, 8. g