V sredo 6.4.2022 je v prostorih Mestne občine Ptuj zasedal Otroški mestni svet, ki smo se ga udeležili tudi predstavniki naše šole: Tian Kovačec, Lara Ornik in Klara Tikvič. Pred šolo nas je pričakal taksi, s katerim smo se odpeljali do mestne hiše.
Na seji so nam predstavili projekt Ptuj – otrokom prijazno mesto, ki spodbuja razvoj mesta, ki je otrokom prijazno, varno, z urejenimi otroškimi igrišči in nas povabili, da tudi mi podamo predloge za izboljšanje mesta, ki bo otrokom še bolj prijazno.
Med drugim smo govorili tudi o projektu Kako se počutiš, katerega namen je spodbuditi pogovor o našem počutju, čustvih, stiskah … Kadar se znajdemo v težavah ali potrebujemo pogovor, so nam na voljo varne točke, ena izmed njih je CID Ptuj. V preteklih 3 letih je varne točke obiskalo približno 30 ljudi. Povedali so nam še, kdo nas pričaka v varnih točkah ter predstavili instagram profil insta-po-moc.

Podali smo predloge, kaj bi si želeli novega narediti na Ptuju. Letos ima naša šola na otroških sejah še posebno vlogo, saj jih vodi naša učenka Lana Ornik, ki je letos Mini županja. 

Tian Kovačec

MENTORICA: Vanja Majcen 

(Visited 41 times, 1 visits today)