Mini županja

Otroškega mestnega svete MO Ptuj v letu 2021/2022 je

LANA ORNIK.

Moje ime je Lana Ornik. Obiskujem 8. razred osnovne šole Ljudski vrt podružnica Grajena.

Živim v Krčevini pri Vurberku. V prostem času se ukvarjam s plesom in drugimi obšolskimi in šolskimi dejavnostmi. Včasih si vzamem tudi čas za peko slaščic. Imam nekaj domačih živali. Med njimi je moj pes, ki mi pomeni res veliko. Med počitnicami se rada družim s prijatelji.

PRVI INTERVJU

V sredo 13.10.2021 sem imela kot Mini županja prvi intervju pred Mestno občino Ptuj.

Najprej sem se na občini sestala z gospo Jasmino Krajnc, ki mi je razložila kako bo potekalo moje »županovanje« in predstavila naloge, ki jih bom opravljala. Predstavila sem ji nekaj predlogov, kaj bi spremenila kot Mini županja. Na primer: kakšen športni dogodek za otroke v času počitnic ali ples za otroke osnovnih šol,  kokice in pijača v kinu Ptuj, ter javna prireditev, kjer bi nastopali otroci in pokazali svoje talente. Izpostavila sem tudi problematiko javnega prevoza v naši občini, saj vsi otroci nimajo možnosti javnega prevoza do srednjih šol na Ptuju. Vsi predlogi so ji bili zelo všeč, zato upam, da jih bomo v času mojega »županovanja« uresničili čim več.

Sledil je intervju z RTV Slovenija. Najprej sem imela malo treme, saj je bilo to zame prvič, ampak vsi so bili res zelo prijazni in spoštljivi do mene tako, da so vse skrbi hitro minile.

Zelo sem vesela, da sem postala 5. Mini županja Mestne občine Ptuj in da bom pridobila nove izkušnje, ki mi bodo koristile v življenju.

LANA ORNIK, 8. g

(Visited 41 times, 1 visits today)