Planinci Grajene smo se zimskega izleta v Tamar veselili že od začetka šolskega leta. Komaj smo dočakali soboto, 21. 1. 2023, čeprav smo se morali zbuditi že ob 6.00.

S pohodom smo začeli v Planici, nato pa pot nadaljevali po prijetni zasneženi poti do koče, kjer smo se okrepčali z malico in toplim čajem.

Sledila je razburljiva pot nazaj, nekateri smo uživali na lopatkah, drugi na sankah, …

Na koncu smo si ogledali še Planico, kjer so nas pozdravile skakalnice in zanimiv smučarsko skakalni tekaški center.

Prijetno utrujeni in polni lepih občutkov smo zvečer prispeli na Ptuj.

                                                                                    Blažka in Neža Brlek

V soboto, 21. 1. 2023, smo se zgodaj zjutraj z avtobusom odpravili na zimski planinski izlet v dolino Tamar. Ko smo prispeli do Planice, smo si oblekli zimska oblačila in se s sanmi odpravili na našo zimsko pot. Med potjo smo se kepali in metali v sneg, saj je bila snežna odeja visoka približno meter in pol. Ko smo prispeli do koče, smo si odpočili, pomalicali in nadaljevali z zimskimi dogodivščinami. Na poti smo opazili tudi veliko tekačev na smučeh. Opazovali smo pokrajino in drevesa, ki so bila vsa v snegu. Česa takšnega še nismo videli. Ko smo odšli od koče do Planice, smo se lahko celo pot sankali. Bilo je prečudovito in zelo zabavno. V Planici smo lahko videli tudi trening naših smučarskih skakalcev. Izlet si bomo zapomnili po zelo lepih dogodkih.

Izak Gaj Terbuc, Martin Soršak in Toby Steel, 4. g

(Visited 67 times, 1 visits today)