Dragi učenci, spoštovani starši,

smo v situaciji, ko smo fizično zaprli šole, a to ne pomeni, da nismo z vami. Naši strokovni delavci so v tem času v stiku tako z učenci kot s starši. Učencem pripravljajo pripravljajo smiselne naloge, da vzdržujejo svoje znanje in miselno trenirajo.

Trenutno se lahko družimo samo z domačimi, seveda pa potrebujemo stike s prijatelji, sošolci, sorodniki, starši s sodelavci, znanci, sosedi …  Kot pravi psiholog, dr. Kristijan Musek Lešnik, osamimo virus, ne sebe! Ne dovolimo mu, da obvladuje naše misli do te mere, da pozabimo drug na drugega. Lahko nekoga pokličete in ga zgolj vprašate: »Kako si?« Ali pa komu kaj pozitivnega zapišete, pošljete kakšno sliko, zanimivo misel … Spomnite se tudi na osebe, za katere veste, da nimajo širokega kroga prijateljev in znancev ter tudi njih pokličite, jim kaj napišite …

Ne bodite samo na kavču in razmišljajte o tem, kdaj bo to končano. Izkoristite čas za gibanje v naravi, seveda sami ali le z domačimi, igrajte družabne igre, se izobražujte preko spleta, rešujte križanke, berite knjige, spomnite se opravil, ki jih odlagate že dolgo in bodite pri tem tudi inovativni.

Če se želite pogovoriti o nastali situaciji, podeliti svoje dileme, strahove ali kar koli vprašati, sva na voljo svetovalni delavki Darija Erbus in Rebeka Horvat, ki trenutno nadomešča Zlatka Jauševca. Prosimo vas, da če poznate, koga, ki je v stiski, pa sam ne zmore prositi za pomoč, da tudi to sporočite.

Pišete lahko na naslov darija.erbus@os-ljudskivrtptuj.si in rebeka.horvat@os-ljudskivrtptuj.si ali pokličete na 041-622 251.

Ostanite zdravi. Bodite doma. Komunicirajte z drugimi.

Darija Erbus in Rebeka Horvat/Zlatko Jaušovec

(Visited 38 times, 1 visits today)