Obvestilo staršem – Odlok o spremembah in dopolnitvah 28. 10. 2021

 

Spoštovani starši.

V naslednjem tednu bomo vsi skupaj postavljeni pred velik izziv, kako ostati v šoli brez množičnih okužb. To bo naloga, ki se je bomo morali lotiti skupaj, z odgovornim vedenjem vseh. Mnogo otrok in zaposlenih bo prišlo iz različnih okolij, po mnogih družabnih stikih. Zato je verjetnost prenosa okužb še večja.

Posredujem vam nekaj informacij:

  1. Vljudno prosim vse starše, da spoštujete Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 in izkoristite možnost testiranja s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Teste za vse učence od 1. do 9. razreda lahko dvignete v lekarnah ob predložitvi otrokove zdravstvene izkaznice že od danes naprej.
  2. Prosimo vas, da otroke prostovoljno samotestirate v torek, 2. 11. 2021, pred prihodom v šolo. Ob morebitnem pozitivnem testu boste tako preprečili, da bi se okužba v oddelku širila in bi oddelek moral v karanteno.
  3. Učenci od 1. do 5. razreda imajo maske v vseh skupnih prostorih, učenci od 6. do 9. razreda imajo maske tudi v učilnici.
  4. S šolskimi avtobusi naj se vozijo učenci res v tistih primerih, ko drugače ni mogoče. Na avtobusu so maske obvezne.
  5. Vse izbirne predmete bomo izvajali na daljavo, oziroma v okviru oddelčnih mehurčkov izmenično. Enako velja za interesne dejavnosti. Manjših učnih skupin v 8. in 9. razredu ne bomo izvajali. Učenci bodo tudi pri teh treh predmetih (matematika, slovenski in angleški jezik) imeli pouk v okviru svojega oddelka. O prilagojenih urnikih bodo učence obvestili posamezni učitelji, ki poučujejo te dejavnosti.
  6. Če se bomo udeležili kakšnega tekmovanja, ki je načrtovano za prihodnji teden, se ga bodo lahko udeležili v skladu z odlokom samo tisti učenci, ki bodo imeli opravljen hitri test za samotestiranje.
  7. Govorilne ure, ki so načrtovane za torek, 2. 11. 2021, bomo izvajali na daljavo. Dogovorite se z razredniki za uro in način komunikacije (telefon, videokonferenca, e-pošta).

Zavedamo se, da vsem ukrepi niso všeč. Vendar vas prosimo za pomoč in sodelovanje, da bomo za vse otroke in zaposlene lahko vzdrževali varno šolsko okolje.

Sodelujmo in si pomagajmo.

Prijazen pozdrav vsem,

Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica

Priloga:

(Visited 39 times, 1 visits today)
 
 
 
 
Dostopnost