Obvestilo staršem

 

Z jutrišnjim dnem se v skladu z Odlokom o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 spreminja režim napotitev v karanteno in sicer na naslednji način:

  • če se v oddelku pojavi okužba pri posamezniku, gre ta posameznik v karanteno,
  • ostali učenci in zaposleni ostanejo v šoli in se morajo naslednjih 7 dni vsak dan testirati (izjema od samotestiranja so prebolevniki, kjer je od pozitivnega PCR testa preteklo manj kot 45 dni in zaposleni, ki so 3x cepljeni ali prebolevniki, ki so 2x cepljeni),
  • če v obdobju 14-ih dni preseže število okuženih v oddelku 30%, se napoti v karanteno celotni oddelek.

Učenci po novem dobijo v lekarni 20 testov na mesec za hitro samotestiranje. V primeru, da bo v oddelku vašega otroka prišlo do okužbe, vas bodo razredniki obvestili o vsakodnevnem samotestiranju v šoli. Sicer pa ostaja redno obvezno samotestiranje ob ponedeljkih, sredah in petkih.

Pred nami so naporni dnevi. Res prosim vse, da se potrudimo, spoštujemo vse ukrepe (to bo sedaj še bolj pomembno) in da v šolo prihajamo samo zdravi in na ta način poskušamo zaščititi druge. Le na ta način nam bo uspelo šolo obdržati odprto in varno.

Priloga: Sprememba odloka

Prijazen pozdrav,

Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica

(Visited 12 times, 1 visits today)
 
 
 
 
Dostopnost